ikonen

Over de Verwijswijzer

De verwijswijzer is in opdracht van het Fonds Achterstandswijken Rotterdam (FAW Rotterdam), Fonds Achterstandwijken Midden-Nederland (FAM), Achterstands Ondersteunings Fonds (AOF) en Fonds Achterstandswijken Delfland Schieland Westland (FAW) ontwikkeld.

De achterstandsfondsen ondersteunen huisartsen in achterstandswijken en bevorderen de kwaliteit van huisartsenzorg in achterstandswijken.

De verwijswijzer is gemaakt voor huisartsen, medewerkers van huisartspraktijken en de patiënten.

Veel mensen komen onterecht bij de (eigen) huisarts met vragen naar bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring of een aanvraag van een hulpmiddel. De (eigen) huisarts kan of mag in veel gevallen niet aan de vragen beantwoorden. De verwijswijzer geeft informatie over waar de patiënt wel terecht kan.

De website is ontwikkeld en vormgegeven door Leer Zelf Online, een stichting die gespecialiseerd is in e-learning voor kwetsbare groepen. Zij hebben de oude versie van de verwijswijzer hertaald naar B1-niveau, een voorleesfunctie toegevoegd en een heldere en simpele layout ontworpen. De verwijswijzer is nu toegankelijk voor iedereen!

Uw postcode

Vul hier de 4 cijfers van uw postcode in. Wij kunnen daarmee de informatie op deze website zo goed mogelijk aanpassen aan uw woonplaats.